SPORTMASSAGE

Doorbloeding stimuleren
Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage wordt ervoor gezorgd dat afvalstoffen in de spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van de spieren en het lichaam bevorderd.

Waarom sportmassage?
U kunt bijvoorbeeld enkele dagen voor als enkele dagen na een flinke inspanning een sportmassage nemen. Sportmassages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als u al last heeft van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel.

Hoe werkt een sportmassage?
Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit de spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Bedenk dan dat u even door de zure appel heen moet bijten. Uw lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door de sportmassage verholpen.

Wat is het effect van sportmassage?
Sportmassage verbetert de doorbloeding van spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van het lichaam bevordert en worden blessures voorkomen door overbelasting van de spieren. Doordat een sportmassage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zouden de spieren namelijk teveel belast worden en zal u er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als u zich wilt laten masseren vlak voordat u een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te veel belast.

Voordelen van sportmassage
Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in het lichaam beter worden afgevoerd, helpt dat het lichaam sneller te herstellen. Bovendien voorkomt u met een sportmassage overbelasting van de spieren en dus blessures. U kunt een sportmassage ook gebruiken om de spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als u een tijdje niets gedaan heeft. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet.

Laat u zich overigens door de naam niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heeft u zeker baat bij een sportmassage.

 

Diensten
Tarief
  • Per half uur: €30,-

(genoemde bedragen zijn inclusief 6% BTW)


Met ingang van 1 januari 2019 zal het lage BTW tarief verhoogd worden van 6% naar 9%. Dit betekent dat het betrekking zal hebben op het doorvoeren van de tarieven voor de sportmassage.