BEGELEIDING NA OPERATIES EN BIJ BLESSURES

Revalidatie na een operatie
Heeft u een botbreuk of een blessure gehad, een hernia of was er een andere reden waarom u geopereerd moest worden aan uw gewrichten of spieren?

Uw specialist heeft u vast verwezen naar de fysiotherapeut. De reden voor een dergelijke verwijzing is dat u op professionele manier begeleid moet worden voor een optimaal herstel. Onderschat dit niet! U laten begeleiden door een fysiotherapeut met kennis over uw operatie is een verstandige keuze!

Vergoeding
Bovendien valt een dergelijk revalidatietraject binnen de vergoeding in de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen betaalt u uit uw aanvullende pakket (of -deels- zelf als u geen pakket heeft waar 20 keer fysiotherapie wordt vergoed) en de rest komt voor rekening van de basisverzekering. Deze regeling geldt meestal tot 1 jaar na uw operatie, maar dit hangt af van de operatie die heeft plaatsgevonden of breuk.

Begeleiding bij blessures
Wanneer u te maken krijgt met een blessure van het sporten kunt u een fysiotherapeut bezoeken. De fysiotherapeut zal u hierin begeleiden, adviseren en voorlichten en indien nodig behandelen. Daarnaast kan de fysiotherapeut een passend sportschema voor u maken zodat u tijdens en na de blessure verantwoord kunt gaan sporten!

Diensten